Misjon

Misjon

Familiekirka har et stort hjerte for misjon og satser som menighet på dette givende området.
Siden 2017 har vi støttet misjonsorganisasjonen Swahili Coast Mission som ble startet og ledet av Linda og Stig Ove Gisnås i Kenya.

I 2022 sender Familiekirka ut to til familier som skal stå sammen med Gisnås familien i Kenya. De som reiser er Tonje, Andreas, Luca Elia og Aleah Olivie Fjellvang, og Eimund og Cassie Skjæret  

Stig Ove og Linda Gisnås med familie, Andreas og Tonje Fjellvang med familie, Cassie og Eimund Skjæret med familie.

Hvis du ønsker å gi en enkeltgave eller månedlig bidrag til en av familiene, så kan du merke overføringen med navnet på familien, og overføre til Familiekirka's kontonummer: 4510 43 94624.

Det er mulig å få skattefradrag på gaven. Hvis du  tidligere har fått skattefradrag vil automatisk få det. Hvis du er usikker kan du sende en mail til post@familiekirka.no der inkluderer person nummeret ditt og sier at du ønsker skattefradrag.


Les videre for å få mer innblikk i Swahili Coast Mission' arbeid

Linda har fulgt drømmen og kallet hun fikk da hun var lita om å hjelpe fattige i Afrika
De bor i Kilifi med sine tre barn Ester, Leo og Sarah
Stig Ove Gisnås kommer fra Mo i Rana
De har fått mange kenyanske venner
Hver uke inviterer de hele nabolaget på middag
Skolehjelp er en viktig del av arbeidet deres. Her er Arly Hjulstad, Geir Gisnås og Eivind Fagerheim på besøk

Her er det de skriver om arbeidet sitt:

Vi er en kristen tjeneste og misjonsorganisasjon som er basert på kysten av Kenya, på et sted kalt Kilifi, litt nord for Mombasa. Vi er ikke ansatt av noen, men vårt arbeid mottar økonomiske gaver og har støttepartnere som har forpliktet seg til å støtte oss med månedlige donasjoner. Det følgende er litt informasjon om vårt arbeid og en invitasjon til å bli en del av vårt arbeid.

Visjon:
Vi har fått en visjon av Gud for Swahilikysten. Det er kystlinjen som starter nord i Mosambik, og strekker seg gjennom Tanzania og Kenya, og helt opp til sør i Somalia. Vårt hjemsted og første framtidige misjonsbase vil være i Kilifi, Kenya. Denne kystlinjen er hvor vi i hovedsak vil fokusere vårt arbeid for å oppfylle det kallet vi mener vi har blitt gitt.

Vårt fokus:
Veldig enkelt så er vårt fokus Jesus Kristus. Å gjøre godt og å demonstrere hva ekte kjærlighet er. Vi ønsker å bringe forandring til de store problemområdene av korrupsjon, foreldreløse, eldreomsorg, arbeidsledighet, helsehjelp, fattigdom, utdanning, osv. Vi tror at budskapet om Jesus Kristus og åpenbaringen om Hans kjærlighet, har kraft til å bringe forandring og reformasjon til enkelt mennesker, familier og til og med byer. Bønn til en levende Gud (Jesu Kristi Gud) som gjør mirakler er også en viktig del av vårt arbeid.

Vår strategi for denne visjonen:
For å nå hele swahilikysten med Guds kjærlighet og kraft, vil vi i fremtiden plante mange menigheter som vil bli vårt menighetsnettverk, og vi vil etablere flere misjonsbaser, minst en i hvert land på swahilikysten. I tillegg til dette vil vi utifra våre menigheter starte klinikker, hjelpe til med eldreomsorg, skaffe jobber, ta oss av foreldreløse, enker, de fattige, kriminelle, prostituerte, osv. Alt som er godt og som vi er istand til å gjøre, ønsker vi å gjøre!

Alle disse menighetene vil følge et tett mentorskap, og vår verdi for eksellense er høy. Våre menigheter vil ikke ha noe å gjøre med død religion, hierarki oppførsel eller hat. Vi ønsker at våre menigheter skal være Jesus Kristus på jorda. Utifra menighetene vil det være bønn, evangelisering, teamturer, nødhjelpsarbeid, disippelgjøring, og andre spennende ting ettersom Herren tillater det:)

Så langt har vi:
Vi har nå vært her i ett år. Akkurat nå er det kun meg, kona mi og våre tre barn, som prøver å bryte nytt land i vår spede begynnelse. Vi har undervist om Jesus og kjærlighet, mettet de fattige, gjort nødhjelpsarbeid, vekkelsesmøter, bønn, blitt kjent med det lokale samfunnet, undervist og dannet relasjoner med forskjellige lokale menigheter, jobbet med å få hjemløse av gata, og mye mer.
Vi har også kjøpt et land på 28 mål. Vi bor fortsatt i et billig leiehus i landsbyen, og vi vil gjøre det fram til vi får mulighet til å bygge det første huset på tomta vi har kjøpt. Fram til nå har vi ikke gjort noe utbygging på tomta.

Våre neste steg:
Vi er i bønn om å få komme i gang med utbygging på tomta, og å plante vår første menighet. Men fordi vi ikke har stor økonomisk styrke, er alt satt på pause for øyeblikket. Men dette er de neste stegene som vi ønsker å gå inn i når vi er istand til det.

Misjonsbasen:
Tomta vår på 28 mål vil være stedet hvor vi vil bygge vårt hjem og vår første misjonsbase. Misjonsbasen vil ha en stor gjesteseksjon som kan huse minst tredve gjester. Vi ønsker å bygge en misjonsbase som i tillegg kan være hjem for korttids- og langtidsmisjonærer. Vi ønsker å gjøre det så enkelt som mulig for alle som vil gjøre kristent misjonsarbeid sammen med oss på swahilikysten ved å komme til et ferdig forberedt sted. Vi ønsker å forsørge deg et familie- og barnevennlig sted, et vakkert sted, et trygt sted og et gratis sted, for deg og din familie å bo på. Misjonsbasen vil etterhvert også ha en liten barneskole, en klinikk, og et bønnehus, men hovedsakelig hus for å huse gjester og misjonærer.

Det vi gjør nå er pionerarbeid; å gå foran og pløye vei for andre mennesker; ny mark, nytt fundament, å gjøre det tunge nybrottsarbeidet slik at det blir enklere for andre å følge etter.

Vår første menighet:
Vi håper på å kunne plante vår første menighet i nær fremtid. Denne kirka vil ikke bli inne på misjonsbasen, men ute i lokalsamfunnet. Vår menighet vil være et bønnens hus og bli hjertet i arbeidet vårt. Vi vil ikke være en misjonsorganisasjon med en kirke, men vi ønsker å være en kirke som gjør misjonsarbeid.

Ønsker du å ta del i det vi gjør?
Vårt arbeid har startet fra scratch. Vi er ikke ansatt av noen, og vi har ingen store megakirker bak oss. Vi har vært nødt til å gå denne veien litt alene på grunn av det spesielle kallet som Linda har vært bevisst på siden hun var fem år gammel. Ingen forstår visjonen slik som hun, og derfor er det å være en pioner en ensom rolle å være i til tider, spesielt i begynnelsesperioden. Vi har hatt muligheten til å komme så langt som vi har på grunn av mennesker som har støttet oss. Det er to menigheter i Norge som støtter oss fast månedlig, i tillegg til enkeltpersoner som har hatt tro på oss og vårt kall, selv fra vår spede begynnelse før vi hadde noen resultatet å vise til for å hjelpe vår troverdighet.

Slik som det er idag har vi mulighet til å fortsette livet vårt i leiehuset, og fortsette på det nivået av misjonsarbeid som vi gjør nå. Men for å fortsette med vår visjon, utvikling av misjonsbasen, hjem, menigheter, klinikker, osv, trenger vi flere støttepartnere.
Dette er kun en invitasjon for å gi grunnleggende informasjon om vårt arbeid og mulighet for å støtte. Dersom dette er noe du gjerne vil bli en del av, vennligst vurder å bli månedlig støttepartner med oss. Les mer om de forskjellige måtene du kan gi her. http://www.mammalinda.com/?page_id=190

Mer om oss:
- Hvis du ønsker å bli enda bedre kjent med oss kan du følge vårt arbeid på denne Facebook siden: https://www.facebook.com/Stigandlinda/

- du finner både meg og Linda på instagram.

- Vi har også en youtube kanal du kan følge oss på https://www.youtube.com/channel/UCm_Vv1-L1hDMboVuT-DrNYg

- Og du kan følge Linda på hennes Mamma blogg: http://www.mammalinda.com

- Kontak oss gjerne om du skulle ha noen spørsmål